sábado, 19 de octubre de 2013

El misteri del Yeti





El Bigfoot, el Yeti, l'Abominable home de les Neus o, segons el còmic de Tintin, el Migú, va existir i, a més, és parent dels óssos polars primitius. Així ho assegura un estudi genètic de la Universitat d'Oxford dirigit pel professor de genètica humana Bryan Sykes.  

L'estudi està basat en l'anàlisi de l'ADN de pèl d'un animal desconegut trobat a l'Himalaia amb el fòssil d'una mandíbula d'un ós polar trobada a Noruega, que tindria una antiguitat d'entre 40.000 i 120.000 anys. De fet, el fòssil és de l'època que els genetistes consideren que els óssos polars se separaven dels bruns. Els resultats de l'estudi asseguren que l'ADN del pèl coincideix al 100% amb el de la mandíbula. "Uns resultats emocionants", ha assenyalat Sykes a diversos mitjans britànics tal i com recull el web científic Natura World news.

Una veritat irrefutable

l'octubre de 2011, un congrés d'experts a Sibèria sobre la figura del Bigfoot va concloure que el Yeti era una "realitat irrefutable". Així, el mite del “Yeti”, -nom derivat de les paraules de l’idioma nepalès “yeh” (bèstia salvatge) i “teh” (lloc rocós)- podria ser una realitat.

Les investigacions es van centrar a les muntanyes de Shoria on els científics asseguren haver-hi recollit proves que acreditarien l'existència del Yeti. Segons informava llavors el diari The Moscow Times , l'expedició queva tenir el suport del govern autònom siberià va catalogar petjades, pèls i senyals territorials amb què el misteriós "home de les neus" marcava el seu vedat de caça.

Malgrat que mai ningú no ha vist el Yeti els investigadors conclouen que existeix. Ara la investigació continuarà al laboratori i el material està publicat al web on es recull tota la informació sobre aquesta criatura misteriosa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario